این کتاب دربردارنده مطالبی هست که جلال به واسطه آنها به شوروی دعوت شد. کتاب سه بخش دارد که شامل اورازان، تات نشین های بلوک زهرا و جزیره خارگ هست که در مجموع دربردارنده توضیحاتی در زمینه های مشخصات جغرافیایی و آداب و رسوم مردم و فرهنگ لغات هست که آقای محصص برخی از تصاویر و نقشه ها را کشیدند و برادر جلال هم عکس هایی را گرفتند که در کتاب چاپ شده است.

من نتوانستم چندان ارتباطی با کتاب برقرار کنم البته این کتاب واقعا به قول خود جلال مشخص نبود که چی بود؟! چراکه من عادت به نگارش روان و تصویرسازی های خوب جلال دارم و نوشته هایی مثل سفر آمریکا را می پسندم.

بسیاری از بخش های کتاب، توضیح در مورد نحوه زندگی و اسباب زندگی مردم بود که من به جهت عدم آشنایی مختصر با آنها نتوانستم تصویرسازی کنم و فقط تقلا می کردم. البته لازم به ذکر هست که بخش آخر یعنی جزیره خارگ خواندنی ترین بخش کتاب بود چراکه توصیحات بهتر و کاملتر برای یک خواننده ناآشنا بود. به نظرم علتش تازگی مطلب برای خود جلال بود که سعی در نگارش دقیق مطالب کرده بود.

یک بخش فرهنگ لغات هم داشت که من چندان به خواندنش جلب نشدم چراکه علیرغم طولانی بودن، به نظرم خسته کننده بود.

در کل کسانی که قصد آشنایی با بخشی از فرهنگ ایران را دارند می توانند این کتاب را برای خوانش انتخاب کنند ولی در صورتی که فقط علاقه به خوانش آثار جلال دارند به نظرم خوانش بخش خارگ از همه جالب تر باشد.



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها